skip to Main Content
0723 273 513 0268 257 697 INFO@TRAPEFUM.RO

Trape de fum electrice

Aceste trape  de fum electrice sunt folosite în general pentru casa scării/ casa liftului, aule, săli de ședințe în hoteluri, clădiri de birouri, clădiri de locuit comune sau individuale unde nu sunt necesare mai mult de una sau două trape de fum.

     Acționarea automată a deschiderii se face cu ajutorul unui detector de fum sau de temperatură care în caz de incendiu trimite semnal la o centrala de desfumare electrică (transformare/încărcare) 220V/24v cu acumulatori, se alimentează actuatorul din trapă si acesta ridică aripa trapei de fum deschizând-o la 140* în cazul trapelor într-un canat sau la un unghi de 90* în cazul trapelor cu deschidere în două canate.

     Comanda manuală a deschideri la trapele de fum electrice se face dintr-un buton montat într-o cutie cu geam, buton ce este legat la centrala de desfumare. Pe lângă acest buton în cutie mai sunt trei senzori de stare , un buton de resetare și un buton de comandă închidere.

     Funcția de confort – la trapele de fum electrice funcția de ventilație (aerisire) zilnică este realizată cu același actuator ce asigură și deschiderea pentru desfumare.

Deschiderea/închiderea trapei se face dintr-un întrerupător cu două poziții deschis/închis legat la centrala de desfumare electrică. Tot la această centrală de desfumare poate fi conectată o  centrală de detecție ploaie/vânt pentru protecție în caz de intemperii.

Comanda manuală și semnalul automat de desfumare sunt prioritare și anulează semnalele/comenzile de ventilație zilnică.

Funcția de iluminare naturală – trapele de fum pneumatice au vitraj realizat din policarbonat opalescent sau transparent asigurându-se astfel iluminarea naturală a compartimentelor deservite. Vitrajul este fixat cu autorul unui cadru din aluminiu.

Back To Top