skip to Main Content
0723 273 513 0268 257 697 INFO@TRAPEFUM.RO

Luminatoare fixe, acces pe acoperiș, ventilație

Luminatoare fixe

Au aceeași structură ca a trapelor de fum însă sunt fără mecanisme în interior și au doar cadre fixe (nu exista un cadru fix și unul mobil ca la trapele de fum) sunt folosite strict pentru funcția de iluminare naturală. Vitrajul de policarbonat este fixat cu o ramă de închidere din aluminiu.

 

Acces pe acoperiș

                Aparate ce au funcția de iluminare naturală și funcția de acces pe acoperiș.
                Mecanismul de deschidere este format dintr-un telescop oleo-pneumatic ce asigură ridicarea mai ușoară a capacului și menținerea acestuia în poziția deschis precum și un sistem de zăvorâre. În momentul deszăvorârii  capacul se deschide la un unghi de 70*.
                Pentru a nu facilita intrarea prin efracție acestea sunt prevăzute cu deschidere doar din interior în plus existând posibilitatea instalării unor grile 1200J mobile. Sunt prevăzute cu o bară suport pentru scară și o bară de susținere la urcare.

În situațiile în care nu există spațiu suficient pe care să se monteze și o trapă de fum și un aparat de acces pe acoperiș (ex. casa scării la o clădire ) a fost concepută o serie de trape de fum și acces acoperiș cu mecanisme de deschidere deportate în lateral și grile 1200J mobile ce permit accesul unei persoane. Opțional se pot dota cu bară suport pentru scară și bară de susținere.

Aparate ventilație

Aparate montate pe acoperiș ce asigură aerisirea spațiilor deservite și iluminarea naturală.
Condiția de bază ca aceste sisteme să fie funcționale este ca la nivelul solului să existe deschideri de admisie aer proaspăt din exterior care să împingă aerul cald spre acoperiș și spre exterior prin aparatele de ventilație. Se poate face ventilație pe tiraj natural sau pe tiraj mecanic.

Ventilație tiraj natural – se face în trei variante:

  1. Electric – cadrul mobil este acționat de un motor electric ce are cursă de deschidere de 30 sau 50 cm. Permite branșarea la o centrală detecție ploaie/vânt.
  2. Manual – cadrul mobil este acționat de un telescop mecanic (tijă filetată) cu cursă de 30 cm ce este deschis/închis de la nivelul solului cu ajutorul unei tije de comandă cu lungimi de 1.5, 2 sau 3 m.
  3. Statică permanentă – pe un soclu standard este montata o structură cu  lamele ce sunt deschise permanent, capacul este ca la un aparat fix cu o ramă de închidere din aluminiu și vitraj policarbonat iar în interior în spatele lamelelor este fixată o plasă anti-insecte.

Ventilație tiraj mecanic – pe un soclu standard este montată o turelă de extracție dotată cu un ventilator electric. Acest tip de aparat asigură strict funcția de ventilare zilnică, nu asigură și funcția de iluminare naturală.

Back To Top